Over Soep Ideal

Momenteel werken we met 5 verkopers (Nancy Moons, Ann Erckens, Luc Dries, Danny Ceyssens en Patrick Moons, de chef himself) die dagelijks vroeg op pad zijn om de soepen te bedelen naar scholen, bedrijven, verenigingen en particulieren.


In de regio

Wij verdelen onze soep in de streken rond Hasselt, Beringen, Paal, Tessenderlo, Leopoldsburg, Houthalen, Helchteren, Leopoldsburg, Lommel, Overpelt, Neerpelt en tot in Geel. Altijd hebben we hierbij de kwaliteit en versheid van onze soepen hoog in het vaandel gedragen.
Reeds meer dan een halve eeuw lang zetten wij ons beste beentje voor om te bedienen met dagverse soepen, elke dag wat anders.


Bezoek onze weblog soepideal.blogspot.com en ontdek al onze eerdere publicaties


In 1949 werd Soep Ideal opgericht door Jozef Quintens en Julia Vlayen. Zij woonden toen nog in het bruisende Antwerpen, van na de oorlog, waar ze een kleine superette runden. Door een ingeving begonnen ze zelf soep te koken in de potten en pannen die voorradig waren. In 1950 reeds verhuisden Jozef en Julia naar Boekt waar Soep Ideal onder die naam werd geboren. In een kookketel van 250 liter, opgesteld in de garage werd de soep bereid, uiteraard op ambachtelijke wijze. Maar de garage bleek al snel te klein. Noodgedwongen verhuisden beide ondernemers naar de Kerkeblookstraat in Heusden waar


de zaak gaandeweg verder werd uitgebouwd. Weer zou Soep Ideal uit zijn voegen barsten en opnieuw diende een verhuis zich aan, dit keer naar de Koerselsebaan waar op enkele luttele jaren tijd Soep Ideal uitgebreid werd tot 22 verkopers die elke dag tot 4000 liter soep aan de man brachten. In 1991 werd het bedrijf overgenomen door Patrick Moons, momenteel de drijvende kracht achter Soep Ideal. 7 jaren later verhuisde Soep Ideal naar zijn huidige locatie, te weten Koerselebaan 152 in Heusden-Zolder. Ons bedrijf heeft zich door de jaren heen stelselmatig uitgebreid tot de huidige omvang.


Wie kan beroep doen op onze diensten?

Scholen, bedrijven, verenigingen en particulieren.

Hoe werken wij

In onze moderne keuken zetten we in de vooravond reeds de bouillon aan de kook.
Tegen een uur of vier in de ochtend zijn we reeds vroeg uit de veren om aan de afwerking van de soep te beginnen, d.w.z. het toevoegen van de verse groenten en andere benodigdheden.
En om zeven uur vertrekken de eerste soepverdelers reeds de baan op.
Tegen twee uur in de namiddag is iedereen ongeveer terug binnen en is het tijd voor de grote afwas.
En na een kleine koffiepauze beginnen we weer aan de voorbereidingen voor de soepen van de volgende dag.

Soep Ideal, graag tot uw dienst

SOEP IDEAL nv/sa (BelgiŽ)

Koerselsebaan 152 | 3550 Heusden-Zolder (BELGIUM) | Routeplan
Tel: 0032 (0)478/28.11.19
info@soepideal.be| www.soepideal.be


Webdesign ivanjans.blogspot.com | Soep Ideal © 2010 | Updated 18/09/2012


Soep Ideal (C) 2010 - Alle rechten voorbehouden

Deze pagina afdrukken